Lieffroy

  • Vurdering:

Der er forår i luften, da vi før kl 18 en tirsdag ankommer til det smukke hus ved skoven og bæltet. Vi tages godt imod af den venlige tjenerinde, der anviser os deres bedste bord i bunden af restauranten ved store panoramavinduer med perfekt udsigt over strand, skov, bælt og hele forløbet af den smukke Storebæltsbro.

Vi betjenes i løbet af aftenen af to dygtige, kvindelige tjenere, hvoraf mindst den ene er elev på stedet (oplyste hun). Der er ingen slinger i valsen på noget tidspunkt. Det er nærmest perfektionistisk, når glas og porcelæn håndteres og vine og de enkelte retter præsenteres. Venlighed og diskretion i god forening. Kun da både kok og tjener glemmer brødet til osten er der er en lille, næsten behagelig skønshedsfejl. Knækbrødet er netop lagt i ovnen og klar om 2 minutter, undskylder tjenereleven.

Vi vælger 3 retter på for 395,- kroner. Vi udskifter begge forretten med torsk til en lækker ret med jomfuhummer, nydeligt ledsaget af flerfarvede cherrytomater og anden lækker garniture. Forud for dette en skøn apperitif på deletallerken med lækkert hjemmebagt brød og smør. Til hovedret vagtellår stegt i Karl Johans svampe, glaserede løg, en diskret kartoffelmos og diskret sauce. En meget delikat ret!

Til dessert vælger en af os – og uden prisforøgelse – ost fra et stort rullebord, enhver osteelskers drøm. Absolut fortræffelige valgmuligheder. Franske oste, der smager himmelsk. Desserten med pære og karamel er lækker, men måske lige vel mange noter af den tilførte kærnemælk.

Vinen er til ca 100 kr pr glas og i reduceret pris (og halve glas) til den kørende part. Man får hvad man betaler for.

Vandet er San Pellegrino flaskestørrelser å 50 cl, til 40 kr stykket. Prisen er ok, flaskerne for små til 2 og  det bliver for meget at købe to. Med San Pellegrino i alle butikker og senest set til 10 kroner i Superbrugsen for 100 cl (godt nok plastflaske) er der ikke længere så meget eksklusivt over dette. Bla. af den grund mister restauranten 1 af 6 “stjerner” og der mangler således noget før michelin stjernerne nærmer sig Nyborg og Fyn.