Bistroen, Hotel Nyborg Strand
- Vurdering:
Gennem mindst 25 år har jeg gentagne gange vendt tilbage til Hotel Nyborg Strands Bistro.
Selvom prisen dengang lå på omkring 100 kr for oksehøjreb ad libitum med tilbehør og den nu er omtrent det dobbelte, vil jeg påstå at man få eller ingen steder på Fyn, får så meget for sine penge som her.
I hjertet at dette store konferencehotel, smukt beliggende ved Storebælt, leveres en uformel oplevelse af god, gedigen, dansk luksusmad med rødt, friskskåret højrebskød med fedtmarmorering, bagte kartofler (pommes pailles), ærter og perleløg, hjemmelavet bearnaisesauce, stor salatbar og hjemmebagt brød med enten hvidløgssmør eller kryddersmør. Venlig og diskret betjening af erfarne Nyborg Strand tjenere. Flere gange spørges vi til om vi mangler noget, ønsker mere kød eller tilbehør og der skænkes regelmæssigt vin i glassene. Flot med rigtigt uddannede tjenere på dette niveau.
Bistroen er flittigt besøgt af både børnefamilier, forretningsfolk, fødselsdagsselskaber, kærestepar og gæster der skal have lidt mad forud for Nyborg Voldspil. I weekenden skal der altid reserveres bord. Børnene får farveblyanter og papir at tegne på og er nemme at tage med på et sådant sted. Skal man ud at spise i hverdagen og det ikke skal være så dyrt, er det oplagt at vælge denne bistro, fremfor fx MASH hvor bare bøffen let koster det dobbelte af hele menuen her. Men iøvrigt uden sammenligning!
Kødet er mørt og varmt, vel nok lige lovlig rødt. Vi bliver tilbudt at få det grillet, hvis vi synes kødet skal have mere. Kartofler, ærter og sovs er klassisk, rygende varmt og der er rigeligt. Til gengæld er salatbarens udvalg lidt for koldt til min smag. Udvalget er fint og eksempelvis oliven og grønne tomater er autentiske og af høj kvalitet. Til gengæld er det som at stikke hånden i en mellemting mellem en fryser og et køleskab når man rækker ned efter grøntsagerne. I mit perspektiv trækker dette en hel stjerne ned, fordi salaten bliver mindre frisk, sprød og tillokkende.
Det er lækkert med det hjemmebagte brød og hjemmerørt smør. Der mangler virkelig ikke noget! Og så har jeg endda glemt de sprøde, hjemmelavede, ristede løg til højrebet, som iøvrigt må skiftes ud med en ny af og til på bordet midt i restauranten, af unge kokke med høje kokkehuer.
Vi valgte en flaske rødvin Errazuriz Max Reserva Cabernet Sauvignon 2012 fra Chile til ca 340 kr. Fair pris når den står til 125 kr og 3,7 stjerne på Vivino. En tør, tung og mørk rødvin med duft af mørke bær, smag af både ribs, mørke bær, bløde tanniner og syre og afsluttende smag af solbær og tobak. Dertil gratis postevand.
Så alt i alt: En god oplevelse af højreb, uformelle omgivelser, rigelig mæthed og fuld valuta for pengene, der burde efterfølges af en dejlig gåtur langs storebælt, før turen går hjem.
**** ( Men til prisen: *****)