Falsled Kro
- Vurdering:
Anmeldelse af Falsled Kro den 27.2.19
Middag for 2 på Fyns evigt upcoming Michelin darling. Skuffende for mange endnu uden stjerner ved seneste Michelinuddeling i Århus for få uger siden, februar 2019.
Tilbud for “En aften på Falsled Kro” gennem Fyens Stifstidende: 1150kr pr person inkl 5 retters middag med vinmenu. 40% reduktion af egentlige pris på 2150 kr ifølge min avis.
Der er langt til Falsled kro. Fra hvorend man kommer. (Odense 40 minutter i bil eller taxa). Bortset fra dem, der lander med helikopter og der sker vist jævnligt, fra ind- og udland.
Den gamle kro emmer af historie, stil og ild i pejsen. Rigelig og velklædt tjenerskare tager venligt imod, tager overtøj og en tjener følger os til et bord ved vinduet, tæt op ad den centrale, knitrende og usædvanligt store pejs. Vi får aperitif og snacks. Friskskårede skiver af lækker skinke fra nærliggende Steensgård og store spanske oliven, marineret med olie og havens urter. En lille bitte skål med de lækreste fintskårede, marinerede grøntsager, små stykker kød, sauce. Spørg mig ikke hvad det var, husker det ikke. Men himmelsk og stilen er lagt. Hertil et glas cava fra Tarragona i Spanien. Skål!
Vi blev gelejdet ind i den fine “udstue” eller glassal ud mod haven. Desværre mørkt kl 19 på denne årstid, normalt udsigt over kroens have og det sydfynske øhav.
Knivmuslinger i citrus aroma med skorzonerødder og kastanjer er 1. af 5 retter og er meget lækker diskret og med fin balance mellem syre og fedme. Hertil et glas hvid Rueda fra Spanien, lavet på cebernet sauvignon. Passer godt til maden, frisk, god syre, diskret, let citrus og melon.
Vi får samme glas vin til 2. ret. (Her ville jeg gerne have haft et andet glas hvidvin). Torsk fra lokal-fisker Mogens i Fåborg. I citronolie med vintersalat og blanquette sauce. Så bliver det ikke mere lokalt med årstidens salat fra vinterhaven og Mogens torsk. En torsk som er perfekt præpareret, skiller fint ad og smelter på tungen. Nordisk mad når det er bedst!
Til hovedret Iberico gris og jordskok. Med rasmløg og morkelcreme. Min ledsager fortæller erfarent, at det vi får, er det bedste gris/skinke der findes i verden. Parma go home!.
Små, lækre og møre stykker rosastegt iberico gris, med farve og struktur så tanken går i retning af kalvemørbrad. Den sidder i skabet! Ikke mindst fordi vinvalget er super godt: Cerise 2008, Chehalem Winery, Willamette Valley, Oregon, USA. Oversøisk pinot noir når det er bedst. Friskt, frugtigt, saftigt, elegant og karaktérfuldt.
Osten er normalt mit højdepunkt. Da jeg erfarede at vi “kun” skulle have “en ostemad” blev jeg lidt skuffet. En osteelsker håber altid på et udvalgt i de bedste oste, helst 3-4 stk. Comté med syltede pærer, hasselnødder og olivenolie skuffede ikke, faktisk rigtigt lækkert og flot kombination. Ostebordet må jeg have til gode en anden gang (og så stiger prisen nok). En meget lækker sag fra Portugal i glasset: Moscatel de Setubál 2016. Brun-orange sort dessertvin af slagsen man ikke kan få nok af, så ok at den også blev serveret til to retter. Skønt valg til ost og den søde tand.
Til dessert “Kvæder fra efteråret”. Med mørk chokolade og karamel. Det gled ned som det ypperligste fredags-slik. Så lækkert! Lettere beruset af fremragende mad og vin, at detaljerne knapt erindres. Der var intet at indvende.
Til slut kaffe med petits fours (2 stk), som let blev konverteret til en god kande grøn te (hvid te var der ikke mere af). Hertil en cognac og en armagnac til deling. (Mod ekstrabetaling, blev det oplyst idet der lige var bestilt).
Altialt en rigtig skøn og fantastisk oplevelse, hvor kun osten skuffede mig lidt samt det faktum at vi ikke skulle smage 5 forskellige vine. Jeg synes klart Falsled fortjener en Michelin stjerne hvis de kan leve op til dette niveua hver gang. Ud af 6 stjerner vil jeg give 5 og en halv. – Også selvom jeg savner Iskilde vand som før har været Falsled kro på smukke flasker, nu afløst af aftappet vand og vand med brus fra egne haner.