LALOU Vinbar

  • Vurdering:

Anmeldelse LALOU vinbar – juni 2017

Lalou vinbar åbnede i den lille Pogestræde i det centrale Odense for ca et år siden.

Uden på nogen måde at have besøgt samtlige danske vinbarer, men et stort antal i København og alle Odenses 4-5 vinbarer, må vi med det samme melde ud: Lalou vinbar må være Danmarks bedste, mest intime, mest stilfulde og bedst betjente vinbar!

Det er vennerne og kokkene Ivan Laursen og Thomas Brieghel der ejer og driver baren, der på et højt niveau leverer skønne vinoplevelser og lækre tapas i form af veludvalgte oste og eksempelvis sortfodsskinke, vildsvine paté, sublime, afskårede pølser og lignende europæiske delikatesser. Som Thomas og Ivan selv skriver på deres hjemmeside: “Velkommen indenfor til vin med personlighed, mundgodt fra øverste hylde og rigtig godt selskab på flaske”.

Undertegnede drømte for et par år siden om at åbne en vinbar i Odense, men efter at have besøgt Lalou talrige gange og velsagtens nu må siges at være stamkunder, kan vi bare konstatere, at Odense nu har vores drøm af en vinbar. Med Ivan og Thomas´store erfaring, viden og kompetence, ville vi aldrig kunne nå Lalous kvalitet bare til sokkeholderne.

Lalou er indrettet utroligt hyggeligt med stearinlys på træborde, læderbetrukne stole, tomme flasker som kulisse i vinduer og på reoler, gode vinbøger. Og diskret placerede vinkøleskabe med udsøgte vine fra især Italien og Frankrig. Men er ønsket at smage en god Priorat eller Rioja fra Spanien, en frisk Riesling eller Späetburgunder fra Tyskland, er dette naturligvis også muligt. Belysningen er behagelig med glødelamper, der hænger ned fra et gren-konglomerat fra en stor spansk vinranke. På væggene hænger oversigter over vinområder som Beaune i Bourgogne og Barolo. Spanske vintønder inde og udenfor gør blot det hele endnu mere autentisk. Her er altid noget der fanger øjet og sanserne beruses let på Lalou.

Et kapitel for sig er betjeningen. Thomas og Ivan er overordentlig venlige og imødekommende og mestrer kunsten at være professionelle, diskrete, personlige, hyggelige og informerende på en gang. Deres viden og passion for de vine, der serveres er ekstraordinær! Har man – som os – besøgt Lalou et par gange, mødes man altid af et varmt håndtryk, når man kommer og går.  De brænder for det de serverer og for at give deres gæster en god oplevelse og stedet er som oftest rigtig godt besøgt. Er det tørvejr kan man nyde et glas vin fra nogle robuste træbænke udendørs eller fra et par høje stole foran en vintønde.

Som kræsne osteelskere kan vi næsten ikke anbefale noget bedre sted end Lalou og nyde “3 franske oste” til 115 kroner. De er simpelthen så velvalgte at vi aldrig har været skuffede. Mange af de udsøgte varer kommer fra delikatesseforretninger på Værnedamsvej i København.

Charcutteriet er som anført udsøgt og lækkert og passer skønt til mange af de gode vine. Nakkekam og Priorat for eksempel..

Her er et stort udvalgt i flasker af vin i alle prislag. Der er altid gode glas at købe i prisniveau 70 til 150 kr. Vi anbefaler: et skønt glas Beaujolais. Et glas Brunello de Montalcino. Et glas spansk rødvin fra Montferrat. En dejlig Riesling fra Mosel.  Og så videre.

Lalou afholder jævnligt vinsmagninger. Eksklusive arrangementer i 10.000 kr klassen med de bedste vine fra Lalou i Bourgogne. Eller smagninger til 300-1000 kr hvor alle kan være med. Deltog i et fantastisk arrangement med vertikal smagning af Barolo fra Aldo Conterno i marts 2017 og siden et  lignende arrangement med Riesling vine, tilrettelagt af en af Lalous vinleverandører, Domaine Brandis.

Det går op i en højere enhed på Lalou. Tillykke til Odense! Og til Thomas og Ivan! Danmarks bedste vinbar!